Kaptam egy remek képes összeállítást Lance-től. Ami egyrészt öröm, mert elég testközelből mutatja be a pálinkafőzés örömeit Laoszban. Másrészt végre nem csak nyesztetnek azzal, hogy miért nem haladok a bloggal/miért nincs benne érdemi információ/egyéb igaztalan vádaskodások:)/nyenyenye stb.
Meg különben is látjátok, hogy nagyjából milyen stílusban szoktunk leledzeni ha együtt vagyunk (én mondjuk majdnem kiköptem a reggelimet, amikor olvastam).
Változtatás nélkül közlöm.
Kizárólag szakmai fejlődésetek miatt.
1. lecke: Pálinkafőzés lao módra
1. Ügyes női kezek megfőzik a rizsát. Pálinkafőzésre egyébként alkalmasabb gyümölcsöket használni tilos!
Motiváció:
Mindenki kapálja a rizsát, azt eszik, igyanak is rizsát vagy,
a *** kivan a rizsával inkább igyuk meg, vagy
nem jött el a bulira 8-900 rokon, mi legyen a rizsával?
2. Főzés után „leöblíccsük”, ügyelve arra, hogy ne forrázzuk le magunkat, ezért csinálja ezt is a Némber.
3. A főtt rizsát erjesztő edényekbe tesszük, ez unalmas feladat, ezért a cefrét is kezelje a Némber. A hely szellemének, tradícióinak megfelelő higiéniai előírások betartása kötelező. Egyszer valaki kitalálta ott is az ellenőrző hivatalt, őt a 6. fejezetben (Ágyas) láthatjuk is a bal oldali palackban.
4. Fontos a megfelelő kisüsti technológia alkalmazásánál a korszerű telephely...
5. És persze korszerű lepárlót kell vásárolni...
6. Ínyenceknek készítsünk „ágyas pálinkát”! Fontos, hogy megfelelő méretű palackot válasszunk, maximum napi adagokat palackozzunk, majd ügyeljünk a megfelelő lezárásra, azaz helyi szokás szerint nejlonozzuk be.
7. Sikeres palackozást követően az értékesítéshez válasszunk mosolygós hölgyet!
8. Fogyasztani túl sokat nem érdemes, mert ilyen leszel:
Egészségünkre! Gyakoroljon mindenki, következő fejezetünkben élelmiszerpiacokon barangolunk.